The sweet spot av Christine Carter

Bok - the sweet spotThe sweet spot: How to find your groove at home and work

Christine Carter försöker på ett väldigt personligt sätt att beskriva sin syn på lycka och produktivitet i sin bok. I boken beskriver hon hur hon gör för att hinna med allting som hon vill göra och hinna med utan att försaka vad som är viktigt. Hit räknar hon tid för återhämtning, familj och fritid. Det centrala ämnet i boken handlar därför om hur vi kan tänka kring vår tid. Och hur det går ihop med våra prioriteringar och personliga mål. Dessutom skvallrar ju undertiteln om att hon gärna åstadkommer mer genom att jobba mindre.

Som de flesta andra böcker som knyter an till personlig utveckling tilltalar den säkert inte alla. Flera recensioner jag har läst om denna bok påpekar att den kanske inte alls fungerar för människor som inte är så sociala. Vill du läsa fler recensioner av boken finns det många bra recensioner på goodreads och amazon.

Det som skiljer hennes bok från många andra i den här genren är det fokus som Christine har på lycka. Att inte premiera lycka och att istället stirra sig blind på perfektion, effektivitet och framgångar menar hon helt enkelt bäddar för katastrof. Jag fick själv ut mycket av boken och kan rekommendera varmt till andra med samma intresse. Och nej – du behöver inte vara en extrovert familjefokuserad karriärist för att få ut nåt av boken. Däremot kan det vara svårt att fullt ut känna igen sig i alla exempel om man är extrem åt andra hållet. Speciellt om du är en uttalad introvert person.

I grund och botten tolkar jag det som att boken handlar om hennes syn på hur vi kan hantera balansen mellan arbete och fritid. Hur vi kan förena produktivitet och privatliv. Hur vi kan tänka kring denna ömtåliga balans om vi vill premiera välmående och lycka.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.